Vaccinul antigripal sezonier poate fi luat deja din farmacii

antigripal

sursa foto: arhivă

Dacă vreți să faceți vaccinul antigripal cu care erați obișnuiți în alți ani, îl puteți lua direct din farmacii. Unele categorii de asigurați îl pot procura gratuit, iar în cazul altora reducerea e de 50%.

Pe baza unei reţete compensate, eliberate de medicul de familie sau de un medic specialist, puteți merge la orice farmacie în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru procurarea vaccinului antigripal. Rețeta electronică este valabilă 30 de zile, iar vaccinul poate fi administrat de medici de familie, epidemiologi, de boli infecțioase, pediatri, sau medici din orice altă specialitate care au atestat de vaccinologie.

Vaccinul antigripal este compensat 100% pentru următoarele categorii de asiguraţi:
minorii cu vârsta de peste 6 luni

  • gravide
  • persoane între 19 și 65 de ani, aflate în una dintre următoarele situații: boli cronice cardio-vasculare, respiratorii, renale, hepatice, neurologice, boli metabolice, oncologice, autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală
  • persoane peste 65 de ani
  • personal medico-sanitar și auxiliar

„Persoanele cu vârsta mai mare de 45 ani și mai mică de 65 ani, fără boli cronice, care doresc să se imunizeze, beneficiază de un regim de compensare 50%”, a transmis directorul CJAS Timiş, Victor Dumitraşcu.

About Post Author