UVT va colabora cu FRF. Centru regional de licențiere UEFA, la Timișoara

uvt

Universitatea de Vest și Federația Română de Fotbal vor colabora oficial pentru dezvoltarea unui Centru regional de licențiere UEFA (B și C) și pentru realizarea de programe și proiecte sportive, educaționale și de cercetare în comun. Au fost semnate, luni, două protocoale de parteneriat.

„UVT va organiza, alături de FRF, evenimente fotbalistice și educaționale, în scopul dezvoltării unei culturi a performanței, bazată pe valorile fundamentale academice și ale sportului, dar și programe de cercetare, având ca obiect de cercetare fotbalul, ca fenomen sportiv și social. Dorim să realizăm în comun proiecte cu caracter național și internațional care vor putea găsi finanțare din fonduri nerambursabile, organizarea de evenimente sportive, dezvoltarea de oferte educaționale pentru sportivi, dar și pentru toți cei angrenați în sport, pentru studenți mai ales”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

„Prin acest acord dorim să organizăm un centru de educație și licențiere B și să regionalizăm aceste programe de licențiere pentru antrenori. Am ales Timișoara pentru că suntem foarte apropiați de UVT, apreciem deschidereafață de fenomenul fotbalistic, care la UVT este vizibilă și permanentă. Vom adăuga acestui curs de licență B și unul de licență B junior, care adoptă modelul în care pentru fiecare categorie de vârstă dorim să avem antrenori specializați. Mai apoi, vom dezvolta și cursurile de licență C, orientate spre absolvenții facultăților de educație fizică și sport, pe care le vom integra în pachetul pregătit alături de Universitatea de Vest”, a precizat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

La semnarea protocolului au asistat și Mihai Stoichiță, director tehnic FRF, Lucian Burchel, șeful școlii federale de antrenori din FRF, Gabriel Bodescu, secretar general al FRF, și Adrian Nagel, decan al Facultății de Educație Fizică și Sport din UVT.

About Post Author