UVT reia din toamnă cursurile în amfiteatre

Studenții de la UVT vor reveni fizic în amfiteatre și săli de curs, din această toamnă. E intenția conducerii universității, care vrea să reia în totalitate activitățile la toate nivelurile de studii și pentru toate celelalte programe desfășurate în spațiile UVT.

uvt

Universitatea de Vest din Timișoara a decis să pregătească organizarea tuturor activităților didactice aferente anului universitar 2021-2022 cu prezență fizică în spațiile de învățământ ale instituției. Totul depinde, bineînțeles, de legislația în vigoare la momentul respectiv, astfel că lucrurile vor fi adaptate în consecință.

UVT este una dintre primele comunități universitare din România care a promovat mesajul de încurajare a vaccinării anti-Covid-19, încă din luna ianuarie, când au debutat acțiunile Ministerului Sănătății pentru vaccinarea pe scară largă. În acest moment, peste 75% din personal este imunizat.

„Ne dorim cu toții să revenim în amfiteatre, în săli de seminare și laboratoare, în spațiile de evenimente,. Doar acolo este posibilă interacțiunea nemediată și implicarea studenților și mentorilor lor într-o comunicare directă, atât de necesară educației din universitate. Din septembrie, revenim cu totul la formatul clasic în care funcționează cele 11 facultăți”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.