UVT/LIT KOMPASS. Primul ziar al studenților de la Germană

Studenții de la UVT au acum și un ziar în limba germană. Se numește „UVT/LIT KOMPASS” și va apărea de cel puțin două ori pe semestru. Îl scriu cei de la Germană, din anul I.

UVT/LIT KOMPASS

Studenții de la UVT au acum și un ziar în limba germană. Se numește „UVT/LIT KOMPASS” și va apărea de cel puțin două ori pe semestru. Îl scriu cei de la Germană, din anul I.

UVT/LIT KOMPASS este rezultatul activității unei echipe formate din studențiidin anul I, de la specializarea limba germană, de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara. Proiectul a fost inițiat de lector univ. dr. Karla Lupșan și de studentele Nesia Murariu și Paula Scoroșanu-Savu. Au ajutat la punerea lui în practică lect. univ. dr. Mihaela Șandor, Siegfried Thiel, redactor-șef al publicației „Banater Zeitung”, Enkeloeda Eickhoff, manager cultural al ifa – Institut für Auslandsbeziehungen, și Ionuț Budașcu, redactor-șef adjunct al „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”.

Jurnaliștii de limbă germană din România, alături de ifa și Asociația jurnaliștilor de limbă germană din sud-estul Europei – FunkForum, sprijină atât apariția, cât și promovarea ziarului studențesc. Paginarea se face la „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”, cu sediul la București. De asemenea, „Banater Zeitung”, cu sediul la Timișoara, a introdus din aprilie 2021 secțiunea Campus, unde publică cu regularitate câte o pagină a ziarului UVT/LIT KOMPASS.

„Sperăm ca redacția UVT/LIT KOMPASS să formeze în continuare, împreună cu susținătorii săi, o echipă productivă, care promovează performanța, responsabilitatea socială și dezvoltarea spiritului civic în rândul studenților”, spune prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.