Urmează zile cu 40 de grade. Cod portocaliu vineri și sâmbătă

cod galben

Vremea se încălzește constant în următoarea perioadă. Urmează coduri galbene și portocalii, iar temperaturile ajung, spun meteorologii, până la 40 de grade Celsius.

Joi, 21 iulie, vestul României va fi sub cod galben. Vremea va fi caniculară, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

În zilele de 22, 23 și 24 iulie, o parte din vestul țării va fi în continuare pe cod galben. Valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18-20 de grade.

Vineri și sâmbătă, Timișul va fi sub avertizare de tip cod portocaliu. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

About Post Author