Unexpected: când muzica clasică face casă bună cu rockul. Copiii, intrare gratuită la concert

unexpected

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara. Unexpected este un concert surprinzător, la care invitat special este muzicianul norvegian Aksel Kolstad. Stilul său de a face muzică aduce oamenii spre sălile de concerte, chiar dacă, în mod obișnuit, ei nu sunt atrași de astfel de evenimente.

Concertul Unexpected va avea loc în 5 noiembrie, la Iulius Congres Hall, de la Iulius Mall, și va aduce pe scenă muzica clasică, muzica rock, umor și multă relaxare. Publicul va experimenta o interpretare inedită a artiștilor invitați, va putea interacționa cu ei, într-o atmosferă elegantă, dar, în același timp, nonconformistă și deosebit de prietenoasă.

„Dorim să încurajăm generația tânără să se apropie de muzica clasică și de instrumente, să le arătăm și un alt tip de muzică. Acesta este și motivul pentru care am ales să aducem pe scenă tineri talentați din Timișoara, alături de artiști consacrați. Mai mult decât atât, copii și tinerii sub 14 ani beneficiază de bilete gratuite”, spune Laura Rusu, de la Asociația EDCUS (Educație Cultura Sport), organizatorul concertului.

Unexpected este, așa cum îi spune și numele, un concert cu totul altfel. Dincolo de partituri, publicul este invitat să experimenteze muzica clasică într-un mod familiar. În prima parte a concertului veți putea asculta 4Tune Quartet (vioară, violă, violoncel) și pe violonistul Remus Grama. După pauză, Aksel Kolstad va urca pe scenă însoțit de tineri muzicieni din Timișoara.

„Quentin Tarantino al muzicii clasice”

Norvgianul Aksel Kolstad a debutat la Carnegie Hall și, de atunci, a cântat la cele mai mari festivaluri de muzică de cameră din Europa. A fost supranumit „Franz Liszt al timpului nostru” (Göteborgs Posten) sau „Quentin Tarantino al muzicii clasice” (Time Magazine). Aksel iubește să improvizeze live pe scenă și compune la fel de pasionat pentru orchestre mari, dar și solo-uri de pian.

Pentru a atrage publicul și a-l face să înțeleagă și să iubească muzica clasică, Aksel a creat Cafe de Concert, prima cafenea cu muzică clasică din lume.

4Tune Quartet s-a născut din dragostea pentru rock a patru prietene și colege de filarmonică din Brașov, Veți putea cunoaște astfel o trupă de coveruri rock mai puțin obișnuită, care, prin sonoritatea instrumentelor clasice cu corzi, păstrază totuși energia pieselor originale. Repertoriul acoperă mai multe genuri (pop-rock, rock alternative, rock progresiv, heavy metal). Roxana Bârsan – vioara I, Corina Csomortani – vioara a II-a, Simona Gurău – violă şi Alexandra Enache – violoncel vă promit un concert minunat.

Remus Grama este violonist în orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș și membru fondator al Bohemia String Quartet, dar și dirijor al Filarmonicii din Târgu Mureș și al Rock Clasic Chamber Orchestra din München. Printre proiectele sale se numără spectacolul „În Corzi”, al trupei Vița-de-Vie, de la Festivalul AWAKE, ediția 2018

Biletele sunt disponibile AICI. Copiii și adolescenții sub 14 ani au intrare gratuită.

 

About Post Author