Unde ne vom putea vaccina anti-Covid în Timișoara. Nu sunt încă dotări, dar avem spații

covid

În Timișoara vor fi 17 centre de vaccinare anti-Covid, pentru etapa a treia, cea destinată populației generale. Mai mult de jumătate dintre ele vor fi deschise în spații private, puse la dispoziție de diverse companii. Inclusiv la cel mai mare mall din vestul României.

Primăria Timișoara anunță că a găsit spații pentru toate cele 17 centre care vor fi deschise în etapa a treia a campaniei de vaccinare, cea destinată populației generale. Mai multe companii s-au oferit să dea o mână de ajutor municipalității, astfel că nouă dintre ele vor fi deschise în spații private. Acestea au fost puse la dispoziție de Medlife (1 centru), Genki Medical Center (1 centru), Iulius Mall (1 centru), Vox Tehnology Park (2 centre), ISHO (2 centre) și Continental Automotive România (2 centre). Celelalte spații sunt în proprietatea PMT: Incuboxx (3), Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (2), clădirea STPT (2), Muzeul de Transport Public (1).

Va mai dura însă până când aceste centre vor fi funcționale. Ele vor deschise doar în etapa a treia a campaniei, când oricine dorește se va putea vaccina.

„Timișoara dovedește, din nou, că este solidară și la bine și la greu. Pentru ca aceste spații să devină centre de vaccinare au nevoie de dotări, de la paturi până la frigidere. Suntem în etapa 1, a vaccinării personalului medical, în spațiile proprii ale spitalelor. Am încredere că vom primi cât mai repede informații despre mecanismele de achiziții și finanțare de la guvern, ca toate cele 17 centre să fie operaționale în ziua 0 a vaccinării populației generale”, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

De la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie, până acum, în Timiș s-au vaccinat aproape 5.000 de persoane.