Un student de la UVT e cel mai bun din țară la matematică

matematică

Student al Universității de Vest, Marian-Daniel Vasile, a luat premiul întâi la Concursul național studențesc de matematică „Traian Lalescu”. Nu e primul premiu din acest an pentru el.

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a avut loc, zilele trcute, concursul național studențesc de matematică „Traian Lalescu”. Competiția se desfășoară în fiecare an, prin rotație, în centrele universitare din țară. East structurată pe cinci secțiuni: Secțiunea A: Facultățile de Matematică (Anul I-II); Secțiunea B: Facultățile tehnice – profil electric, Facultăți de Informatică (Anul I); Secțiunea C: Facultățile tehnice – profil neelectric (Anul I),; Secțiunea D: Matematici speciale – Facultăți tehnice, profil electric (Anul II); Secțiunea E: Matematici speciale – Facultăți tehnice, profil neelectric (Anul II).

Ls concursul d la Iași au participat 82 de studenți din București, Brașov, Cluj, Iași și Timișoara. Marian-Daniel Vasile, student al Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Vest, a obținut premiul întâi la Secțiunea A, dedicată facultăților de matematică și informatică, cu un punctaj de 39 de puncte dintr-un total posibil de 40.

Marian-Daniel Vasile a participat în acest an și la Olimpiada de Matematică a Studenților din Europa de Est, la Skopje, în Macedonia de Nord, unde a obținut tot premiul întâi, cu 40 de puncte din tot atâtea puse în competiție. Echipa FMI-UVT ce participă la concursurile studențești este antrenată de un grup de cadre didactice ale facultății, coordonat de lect. univ. dr. Mihai Chiș.

About Post Author