Un Airbus A340 de la Legend Airlines a aterizat la Timișoara

legend airlines

Un avion Airbus A340 al companiei Legend Airlines a aterizat în jurul prânzului la Timișoara. Compania ar putea folosi Aeroportul „Traian Vuia” ca hub de alimentare pentru viitoare rute care să lege Asia de America de Nord.

Airbus A340 are o lungime de 63 de metri, o anvergură a aripilor de 60 de metri și o înălțime de 16 metri. Aeroportul Internațional Timișoara este unul dintre cele trei din România, pe lângă Otopeni și Constanța, care are infrastructura necesară operării unui astfel de avion, o raritate printre cele care zboară astăzi dinspre și înspre România.

Avionul a aterizat în jurul prânzului pe pista AIT, zborul său fiind urmărit de pasionați pe aplicații precum FlightRadar. „Momentan, avionul Legend Airlines se va acomoda cu aerul de Timișoara, până când compania va decide planul de viitor, care oferă perspectiva unei mobilități nesperate pentru pasagerii din regiune, spre destinații îndepărtate. A340 este ideal pentru zboruri pe distanțe lungi, având o autonomie de 14.400 de kilometri, 324 de locuri confortabile, clasa full economy, diverse facilități care fac zborul mai plăcut”, au anunțat cei de la AIT.

În decembrie 2022, reprezentanții aeroportului timișorean spuneau că Legend Airlines, care dorește să facă zboruri care să lege Asia de America de Nord, are nevoie de un hub unde să se facă realimentarea avioanelor. Timișoara este unul dintre orașele avute în vedere pentru asta și ar putea fi garate aici între două și cinci aeronave. Avionul care a ajuns vineri la Timișoara a venit din Iordania.

About Post Author