Ultima zi cu tramvaiul 6, până în martie. Nicio alternativă în loc

tramvaiul 6

foto: Arhivă

Începe șantierul în intersecția str. 1 Decembrie – Calea Stan Vidrighin și una dintre consecințe este suspendarea transportului public pe linia 6. Primăria tace, iar societatea de transport comunică doar modificările în programul de circulație, făcute la solicitarea Societății Metropolitan de Transport.

Primăria a comunicat deja, săptămâna trecută, că în 16 noiembrie încep lucrări în intersecția str. 1 Decembrie – Calea Stan Vidrighin. Acestea sunt parte din amenajarea de pe Stan Vidrighin și sunt estimate să dureze până în martie 2024.

În aceste condiții, STPT a transmis că, „urmare a adresei A.D.I. – Societatea Metropolitană de Transport Timișoara cu nr. 5029 din 13.11.2023”, tot din 16 noiembrie, va fi suspendată „prestarea serviciului de transport public pe liniile de tramvai, până la finalizarea lucrărilor de la intersecția străzii 1 Decembrie 1918 cu Calea Stan Vidrighin”. Atât, și nimic mai mult.

Am întrebat la primărie care sunt soluțiile care vor fi oferite celor care foloseau tramvaiul 6 pe traseul Piața Bălcescu – Banatul, dar nu am primit niciun răspuns. Așa că, dacă nu au mașină, oamenilor nu le rămâne decât să meargă pe jos. Sau să ia un taxi.

Tot din 16 noiembrie va fi suspendată stația Monlandys, aferentă liniei 33b, ca urmare a delimitării sensurilor de deplasare de pe Calea Șagului. Din 20 noiembrie se modifică programul de circulație al liniei Expres 6, prin prelungirea traseului cursei de la ora 8,32 până la stația PITT, respectiv programul liniei M27 Timisoara – Remetea Mare, astfel încât intrările în stația CT Park să aibă loc la orele 6,54, 14,48 și 16,48, în zilele lucrătoare. În zilele nelucrătoare se va renunța la opririle din această stație.

About Post Author