22 ianuarie 2021

Uber Green, cu maşini 100% electrice, a ajuns și la Timişoara

uber green

Serviciul Uber Green este, de acum, disponibil în Timișoara. Sunt vehicule 100% electrice, cu zero emisii, care oferă o alternativă de transport mai prietenoasă cu mediul.

Timișoara este al doilea oraș din România în care este disponibil serviciul Uber Green, după lansarea acestuia în București, acum 2 ani. De la lansare și până în prezent, peste 225.000 de pasageri din capitală au folosit transportul cu mașini electrice. Aceștia au parcurs o distanță de 3 milioane de kilometri, oprind astfel aproximativ 1.000 de tone de dioxid de carbon din a ajunge în atmosferă.

„Timișoara este cel de-al doilea oraș din România în care lansăm Uber Green. Am observat că oamenii sunt deschiși la noi alternative de transport în orașul lor, mai prietenoase cu mediul. Anul acesta ne-am angajat să devenim o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, în cele 10.000 de orașe de pe 6 continente unde suntem prezenți. De aceea, depunem eforturi pentru a aduce Uber Green în cât mai multe orașe”, spune Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

În Europa, Uber oferă opțiuni de transport electric în peste 40 de orașe, inclusiv în Paris, Londra, Amsterdam, Lisabona, Porto și Viena. Până la finalul anului 2025, Uber își propune ca 50% din kilometrii parcurși în cele 7 capitale europene să fie realizate în vehicule cu zero emisii. În prezent, în Timișoara, pe aplicația Uber sunt 63 mașini electrice Renault Zoe, VW e-Golf, BMW i3, Hyundai IONIQ Electric sau Smart Forfour.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: