18 ianuarie 2021

Turul României, etapa I. Edi Grosu are tricoul galben / FOTO

turul romaniei

Prima etapă a Turului României s-a desfășurat pe ruta Timișoara-Oradea. După un traseu de peste 170 km, multiplul campion național Edi Grosu a îmbrăcat tricoul galben, pentru ocuparea primei poziții în clasamentul general.

Tricoul alb, pentru cel mai bun rutier Under 23, și cel verde, pentru cel mai bun cățărător, au revenit polonezului Szymon Krawczyk (CCC Development Team). Tricoul roșu, pentru cel mai bun sprinter, a ajuns la Astafyev Stepan (Vino Astana Motors).

Câștigătorii primei etape din Turul României sunt:
1. Andrea Guardini Andrea – Giotti Victoria – Savini Due – România
2. Gleb Brussensky – Vino Astana Motor, Kazahstan
3. Eduard-Michael Grosu – Naționala României

Clasamentul general arată astfel:
1. Eduard-Michael Grosu (Naționala României)
2. Justin Wolf (Bike Aid)
3. Szymon Krawczyk (CCC Development Team)
4. Daniel Crista (CSA Steaua Bucuresti)
5. Andrea Guardini ( Giotti Victoria – Savini Due)

La echipe, pe primele cinci poziții sunt Bike Aid, CCC Development Team, Giotti Victoria – Savini Due, Romania National Team și CSA Steaua București.

Doi români sunt în prima jumătate a clasamentului U23: Iustin-Ioan Văidian (Devron West Cycling Team) pe 7 și Adi-Narcis Marcu (Olimpic Torpedo Zărnești) pe 10. Competiția continuă joi, 10 septembrie, pe ruta Oradea – Cluj-Napoca.

Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele mai importante momente din competiție pot fi urmărite pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: