Turism de pandemie: drumeții de-o zi prin jurul Timișoarei

turism

E pandemie și călătoriile de plăcere sunt reduse la minimum. Dar, fiindcă vremea încă e bună, o ieșire în natură ar putea fi o soluție pentru cei care-și doresc să se rupă puțin de peisajul de zi cu zi. Asociația de Turism Timiș are câteva propuneri.

Nu putem pleca peste mări și țări, dar putem face ieșiri scurte, în locuri frumoase, nu departe de Timișoara. Asociația de Turism Timiș a decis să promoveze câteva astfel de destinații foarte accesibile. „Este un demers inițiat cu scopul de a oferi timișorenilor – și nu numai acestora – informațiile necesare pentru a putea călători în siguranță aproape de casă, în Banat, în excursii de o zi, în grup de maximum 4-6 persoane. Credem că este o formulă care poate oferi oricui șansa de a rămâne sănătos, păstrând o normalitate a lucrurilor care ne făceau plăcere tuturor”, spune Delia Barbu, directorul APDT.

Plimbări cu bicicleta în Rezervația Satchinez

La numai 30 km de Timișoara, Rezervația ornitologică Mlaștinile Satchinez oferă familiilor iubitoare de natură ocazia de a se bucura de peisajul colorat al toamnei și de liniștea câmpiilor întinse din Banat. Se poate ajunge cu mașina, există locuri de parcare în fața primăriei sau a infocentrului turistic. Tot de acolo se pot lua gratuit 4 biciclete Eco Timiș (2 adulți+ 2 copii) pentru vizite în rezervație. În zonă sunt amenajate locuri de odihnă. Telefon pentru informații și închieriere biciclete 0256-379.500, ghid Maria Rabonțu.

Drumeții la Cascadă

Cascada Șopot din Pietroasa este unul dintre locurile care merită (re)descoperit împreună cu familia în această perioadă a anului. Se poate ajunge cu mașina și sunt panouri cu detalii ale producătorilor locali de la care turiștii pot achiziționa produse din zonă. Se pot face drumeții și la alte obiective turistice. Ghid, prof. Iosif Martinescu, tel. 0728-961.929.

Mic dejun la Margina, la pachet

Producătorii locali din zona Margina așteaptă în continuare să vă bucure cu mâncărurile specifice zonei. Puteți lua la pachet gustările pentru a descoperi apoi, în drumeții de o zi. De asemenea, familiile pot lua gratuit bicicletele Eco Timiș. La Margina se ajunge cu mașina, direct pe autostradă. Există locuri de parcare și acces la toalete publice la infocentrul turistic Margina, de unde se pot ridica și bicicletele. Informații, ghid de turism Damaris Sivu, tel. 0723-124.952.

Pedalare de plăcere

Dacă vreți să mergeți doar cu bicicleta, puteți pleca din Timișoara pe pista de biciclete, până în apropierea de granița cu Serbia. La Otelec, puteți părăsi pista pentru a pedala încă 4 kilometri până la Iohanisfeld. Aici există o minifermă de struți și puteți mânca în aer liber, pe terasele restaurantului Bikmania sau pizzeriei Bar Park.

Gustare în Șură

Poate vă plae pâinea de casă și mâncarea tradițională, poate vă place să stați în grădină, pe un balot de paie, și să savurați toamna. Indiferent de varianta pe care o preferați, la Șura din Dumbrava le puteți avea pe amândouă. Și ceva în plus: acces la atelierul olarului. Informații, tel. 0721-689.776.

About Post Author