Troleibuzele 15 și 16 revin pe traseele vechi din zona Soarelui. De săptămâna viitoare

prezan

Transportul public revine de săptămâna viitoare pe bd. Prezan și pe bd. Sudului. Recepția finală pentru bd. Prezan nu a fost făcută, pentru că sunt în continuare probleme pe care constructorul trebuie să le remedieze. Există însă un acord din partea acestuia, pentru folosirea liniei catenare.

Locuitorii din zona Soarelui vor putea merge din nou cu troleibuzele 15 și 16, respectiv Expres 2, pe vechile trasee, așa cum erau obișnuiți înainte de deschiderea celor două mari șantiere de pe bd. Sudului și bd. Constantin Prezan.

„Transportul în comun va reveni pe traseul consacrat de luni, 29 august, iar troleibuzele vor circula din nou pe bd. Prezan. Există un accept din partea constructorului de acolo, pentru folosirea liniei catenare. STPT și SMTT urmează să facă toate demersurile pentru reluarea liniilor respective”, a declarat, pentru stiridetimisoara.ro, viceprimarul Ruben Lațcău.

Mai e până la recepția finală de pe bd. Prezan

În ultimii aproximativ doi ani, în această parte a orașului au fost în derulare două mari șantiere: pe bd. Sudului și pe bd. Constantin Prezan. Acestea au afectat și transportul public. Traficul rutier a fost reluat, însă, spre nemulțumirea locuitorilor din zonă, troleibuzele 15 și 16 nu au revenit pe traseele obișnuite până acum. Deși pe Sudului se circulă de mai mult timp, sensul giratoriu unde întorceau troleibuzele a fost inclus în lucrarea de pe Prezan.

Recepția lucrărilor de pe bd. Prezan nu a fost încă făcută. În urmă cu o lună, primarul Dominic Fritz anunță că sunt „peste 80 de neconformități identificate doar la nivelul execuției”. Acestea nu a fost remediate în totalitate. „Pe spațiile verzi, de exemplu, a apărut deja ambrozia, ceea ce este inadmisibil. Acest lucru demonstrează că pământul nu a fost tratat așa cum trebuie, ci e posibil să fi fost adus de undeva din câmp. I-am transmis constructorului că recepția nu va fi semnată până când nu vor rezolvate toate necoformitățile constatate”, mai spune acum Ruben Lațcău.

Bd. Mareșal Constantin Prezan a intrat în șantier în iulie 2020, termenul de finalizare fiind de 16 luni. Valoarea lucrărilor este 41,7 milioane de lei, cu TVA, din care 18 milioane, de la guvern. A lucrat aici asocierea Strabag – Tubular Tehno Sistem – Cons Electrificarea Instal.

About Post Author