Trofeul Festivalului – Concurs „Gelu Stan” rămâne în Banat

gelu stan

Au fost concurenți din toată țara, dar juriul a decis că, în acest an, cea mai bună este o tânără din Timiș. Roxana Goia este câștigătoarea Trofeului Festivalului „Gelu Stan”, o competiție dedicată tinerilor care iubesc folclorul și tradițiile.

Din Oltenia, Moldova, din Transilvania și de pe Valea Prahovei, au venit la Timișoara pentru a le arăta și altora cât de mult îndrăgesc folclorul. Cântecele și costumele lor superbe sunt dovada unor tradiții bogate și păstrate cu grijă. Festivalul – Concurs „Gelu Stan”, una dintre cele mai importante competiții folclorice din România, a avut 17 finaliști, care au cântat în fața unei săli pline, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Clasamentul final a arătat astfel:

  • Marele premiu: Roxana Goia – Timiș
  • Premiul I: Delia Grandore – Vaslui
  • Premiul al II-lea: Nicoleta Crisante – Gorj
  • Premiul al III-lea – Delia Maria Costea – Alba
  • Premii speciale: Melinda Mitran – Gorj; Mihai Sebastian Șerban – Mureș; Nerea Fieraru – Prahova
  • Premiul special Radio Timișoara: Emma Iulia Crihan – Arad
  • Premiul Tinereții: Valentin Vădraru – Timișoara

Invitați în recital, Mariana Deac, Eduard Motan, laureatul ediției anterioare, Andreea Chisăliță, Alexandra Acs, Cristian Tomoni și Dorinel Gavriluț au primit aplauze la scena deschisă, publicul trăind cu intensitate fiecare emoție. Spectacolul oferit de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul a întregit tabloul unei seri foarte agreabile, cu jocuri din Valea Șieului și Brâul Pătimașilor, în regia maeștrilor Nicolae și Brândușa Stănescu. Acompaniamentul a fost asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca. Evenimentul a fost prezentat de Felicia Stoian.

About Post Author