Trei școli din Timișoara, exclusiv online. Numai una, din cauza Covid

școli

Trei unități de învățământ din Timișoara au trecut integral în online, dar numai într-una sunt probleme din cauza coronavirusului. În ultimele zece zile, 688 elevi și preșcolari și 189 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic, toți simptomatici, au fost testați pozitiv la SARS-COV2 prin RT-PCR, fără test de salivă.

Trei unități de învățământ din Timișoara s-au mutat integral online. Este vorba despre Liceul Teoretic Baptist, unde DSP monitorizează un focar de coronavirus, Liceul Tehnologic „I. C. Brătianu”, unde există șantier în incinta unității de învățământ, și Școala Gimnazială „Rudolf Walter”, unde sunt probleme cu încălzirea. Sunt parțial în online Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, cu 50% din clase, din cauza lucrărilor de reabilitare, dar și clasele gimnaziale de la Școala Generală nr. 30, unde sunt cazuri de Covid printre profesori.

Testele de salivă au fost distribuite în totalitate, astfel că unitățile de învățământ folosesc stocurile existente, până la epuizare, dar sunt și părinți care au cumpărat astfel de teste. La testarea din 18 ianuarie, au fost șapte teste pozitive pentru care se așteaptă rezultatul de la RT-PCR. La testarea din 17 ianuarie au fost nouă, toate confirmate prin RT-PCR. În ultimele zece zile, 688 elevi și preșcolari și 189 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic, care erau simptomatici au fost testați pozitiv prin RT-PCR, fără test de salivă.

Potrivit datelor centralizate până în 14 ianuarie, în Timiș erau 8.138 elevi vaccinați. În ceea ce privește imunizarea personalului din unitățile de învățământ, 72.86% din cei angajați sunt imunizați. Sunt 160 de cadre didactice aflate în izolare/carantină în urma pozitivării SARS-COV2, precum și 14 oameni din personal auxiliar, respectiv 15 din personalul nedidactic.