Tramvaiul spre Solventul are două oferte. Șantierul va începe în 2021

Solventul

Linia cale dublă de tramvai, pe ruta Solventul – Gara de Nord, are două oferte. Două asocieri conduse de firmele care au lucrat la pasajele Jiul și Popa Șapcă sunt interesate de contractul de 10 milioane de euro.

Linia de tramvai pe traseul Solventul – Gara de Nord pare mai interesantă pentru firmele de construcții decât Pasajul Solventul. Dacă acolo este doar o ofertă, la această licitație au fost depuse două. Fiecare este condusă de o firmă care a mai avut lucrări cu PMT și grupează mai multe societăți. Cele două asocieri sunt:

  • Porr Construct (lider) – Porr Bau GmbH (terț) – Electrochipament Industrial SRL – Tubular Tehno Systen – Swarco Traffic România – Baicons Impex SRL (subcontractanți)
  • Sylc Con Trans (lider) – Longhersin (ofertant) – Optotel Com – Instal Group – Lile Service General Construction SRL – Madi FHVAC – Matrix Computers – Elecctric Rail Project – Cons Electrificarea Instal SRL (subcontractanți)

Primăria oferă pentru această investiție cel mult 46,8 milioane de lei, cu TVA. Durata contractului este de 22 luni, din care patru luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. El include „construcția liniei cale de tramvai și a întregului ansamblu rutier, cu trama stradală realizată în varianta de 2 benzi pe sens, incluzând calea de rulare a tramvaiului care va fi carosabilă, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete și de zone verzi”.

Șantier, de la anul

În cifre, este vorba despre 1,4 km linie cale dublă de tramvai, 14.000 mp suprafață carosabilă, 37 de locuri de parcare, 4.300 mp trotuare + piste de biciclete și trei stații de tramvai. Vor fi tăiați 67 de copaci, fiind propuși pentru plantare 99.

Ofertele pot fi evaluate până în 6 februarie 2021. Întreaga zonă va intra, cel mai probabil de la anul, în șantier. Lucrările de la linia de tramvai se vor derula în paralel cu cele de la Pasajul Solventul. Cele două investiții vor costa bugetul local peste 30 de milioane de euro.

Porr Construct are în derulare șantierul de pe Bd. Sudului și a câștigat, zilele trecute, și licitația pentru modernizarea Bd. Cetății. Ea este cea care a lărgit Pasajul Jiul. Sylc Con Trans, cu aceeași asociere de firme, este câștigătoarea licitației pentru reabilitarea liniei de tramvai și a șoselei pe Calea Bogdăneștilor. Firma arădeană a lucrat la Pasajul Popa Șapcă.

About Post Author