Refacerea liniei 5 tramvaie de pe Calea Bogdăneștilor are constructor. Au fost două oferte

blașcovici

Primăria Timișoara a ales firma care va face reabilitarea Căii Bogdăneștilor. Este o asociere de 10 firme, condusă de Sylc Con Trans, care a făcut și lucrarea de la Pasajul Popa Șapcă.

Primăria Timișoara a scos la licitație, în luna ianuarie, proiectarea și execuția pentru reabilitarea liniei de tramvai și a șoselei de pe Calea Bogdăneștilor. Trecuseră puțin peste trei luni de la semnarea contractului de finanțare. Banii, mai exact 89,5 milioane de lei, vin de pe POR – Axa Prioritară 4. Suma maximă oferită de PMT era de 132,7 milioane de lei, iar durata contractului, 31 de luni.

Ofertele au putut fi depuse până în 9 martie. S-au primit două, din partea a două asocieri de firme, cu lideri Sylc Con Trans, respectiv Super Construct. După analizarea lor s-a decis atribuirea contractului către asocierea condusă de Sylc Con Trans. Din aceasta mai fac parte alte nouă firme din Arad, Timiș și București: Longhersin, Matrix Computers, Lile Service General Construction, Optotel Com, Electric Rail Project, Instal Group, Cons Electrificarea Instal, Madi FHVAC și Swarco Traffic România.

Se va lucra pe traseul fostei linii 5

„În baza contractului vor fi realizate următoarele activități: reabilitarea liniei cale de tramvai care va fi dublă şi se va amplasa în axul străzii, în platformă proprie, lărgirea la două benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete și de zone verzi (…) aducându-se o contribuție substanțială la reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot și implicit la creșterea confortului şi siguranţei circulaţiei”, se precizează în anunțul publicat pe SEAP. Vor fi șapte stații de tramvai, dar și 4 kilometri de piste de biciclete.

Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost aprobat în 2018. El a fost pregătit inițial în 2009, de administrația Ciuhandu. La avea vreme, valoarea estimată a proiectului era de 94,6 milioane de lei, cu TVA.

About Post Author