Tradiții și obiceiuri de Crăciun, la Liceul de Artă „Ion Vidu”

tradiții

Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Liceul de Artă „Ion Vidu” marchează începutul sărbătorilor de iarnă cu ediția a zecea a Festivalului de muzică, tradiții și obiceiuri de Crăciun. Vor fi trei evenimente speciale, în care elevii își vor demonstra talentul.

Festivalul de muzică, tradiții și obiceiuri de Crăciun va avea în perioada 13-17 decembrie, în Sala de concerte „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu”.

„În această perioadă, elevii noștri vor interpreta colinde tradiționale românești, cântece de iarnă, colinde clasice și moderne, în stiluri muzicale diferite. Toate contribuie la magia unei stări de spirit plină de compasiune, bunăvoință și bucurie”, spune directorul liceului, prof. dr. Daniel Zah.

Festivalul va cuprinde trei evenimente muzicale. Luni, 13 decembrie, de la ora 18, e programat un recital de colinde. Acesta va fi susținut de elevii secției canto clasic, alături de orchestra simfonică a claselor VII-VIII, condusă de prof. Lucian Onița.

Marți 14 decembrie, ora 18,30, va avea loc un spectacol de colinde tradiționale românești. Vor cânta elevi ai secției de artă vocală tradițională și Ansamblul folcloric al Liceului, coordonați de prof. Rodica Canțâr. Ultimul eveniment al festivalului este un concert de colinde, Vineri, 17 decembrie, de la ora 18, pe scenă vor fi corul pe voci egale, dirijor prof. dr. Maria Gyuriș, și Orchestra de suflători Vidu Band, dirijor prof. Ilie Oberșterescu.

Înregistrarea concertelor vor fi postate pe pagina oficială de Facebook a liceului, în 21, 22 și 23 decembrie, de la ora 18.