Titu Bojin vrea iar în administrație. Candidează în 2024 pe o funcție încă necunoscută

titu bojin

Fost președinte al CJ Timiș, Titu Bojin va candida în 2024 din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL). Anul viitor vor fi alegeri pe toate palierele, însă Bojin nu știe încă unde va încerca să marcheze din nou. Știe însă cu cine nu va face niciodată alianțe. Cel puțin în teorie.

PUSL Timiș are 665 de membri și are organizații în 68 de localități. La cum arată acum lucrurile, în aproximativ 20 de UAT-uri partidul va avea candidați la funcția de primar, spune președintele filialei, Titu Bojin. Acesta va intra și el în focurile luptei electorale de la anul, însă nu știe la ce.

„Intenționez să candidez la o funcție, nu am stabilit care, având în vedere că sunt patru tipuri de alegeri. Să vedem cum se vor aranja lucrurile în viitorul apropiat, pentru că înainte cu un an trebuie să se stabilească data alegerilor, dacă se comasează. Ar trebui să se gasească o modalitate de comasare, parcă sunt prea multe patru tururi de alegeri într-un singur an. (…) Cum arată sondajele în judetul Timiș, nu am să fac predicții (…) dar sunt convins că la ora actuala am încă și eu, și partidul – din partidele mici, PUSL e undeva în coastă acolo, 6 – 7%, scor pe care îl vom realiza cu partidul și în alegerile locale. În cele generale sigur vom fi în alianță”, a declarat Bojin.

Cu cine ar putea face alianță? Având în vedere formațiunile excluse din start, nu sunt prea multe variante. „Nu excludem nici varianta liberală, PSD, nu excludem. Sunt discuții pentru alegerile europarlamentare și parlamentare – sigur, nu îmi permit să fac predicții pentru prezidențiale -, dar sunt discuții pentru realizarea unei alianțe cu PSD”, detaliază acesta.

„Timișul are rateuri după rateuri”

Pentru Titu Bojin, cei care i-au urmat la conducerea CJ nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor.

„Lucrurile nu merg deloc bine în județul Timiș. Mă uit cu dezamăgire la ce se întâmplă la consiliul județean. După patru ani ai domnului Dobra nu prea a ieșit niciun proiect deosebit care să poata să demonstreze capacitatea consiliului județean. După alți trei ai domnului Nica, care mai mult lipsește de la CJT, cu regret o spun că… după șapte ani, nu s-a întâmplat mai nimic. Nu e un proiect de județ care să se vadă, nu e sală polivalentă, stadion, aquapark, legatură la autostradă (…). Îmi pare rău că Timișul are rateuri după rateuri”, spune Bojin.

Alin Nica mai are o hibă: nu are lipici la oameni. „Sincer vorbind, cu tot respectul și prietenia pentru el, nu se leagă domnul Nica cu funcția de președinte. Funcția de gospodar al județului presupune să fii și la înmormântare la Victor Vlad Delamarina, și la nuntă la Variaș, și la botez la Moravița, și la ruga de la Jebel. Și pe marginea drumului cu buldozeriștii (…) Asta presupune că ești președintele județului sau că nu ești”, a conchis fostul lider al CJ.

About Post Author