Tinerii interpreți de folclor, invitați la Festivalul – Concurs Gelu Stan

gelu stan

Foto: Valeriu Jaravete/ CECART

Tinerii interpreți pasionați de folclor au în Festivalul – Concurs Gelu Stan o șansă imensă. Ei se vor afla pe aceeași scenă cu orchestra Ansamblului Banatul și vor fi implicați, alături de muzicieni consacrați, într-un eveniment de amploare.

Festivalul – Concurs Gelu Stan se adresează concurenților cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani. Tinerii vor cânta alături de orchestra profesionistă a Ansamblului Banatul, condusă de dirijorul Sebastian Roșca. Condițiile de participare și informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Tinerii care iubesc folclorul se pot înscrie până miercuri, 22 februarie, la ora 14, prin e-mail. Rezultatele preselecției vor fi afișate pe site-ul instituției joi, 23 februarie 2023, la ora 14.

Concursul, decernarea premiilor și spectacolul de gală al laureaților vor avea loc joi, 16 martie, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului Național. Spectacolul va fi prezentat de Felicia Stoian. Se vor acorda următoarele premii în bani: Marele Premiu – 4.000 lei, premiul I – 3.000 lei, premiul II – 2.000 lei, premiul III – 1.500 lei și 3 premii speciale în valoare de 800 lei. Evenimentul este susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.

About Post Author