Timotion 2021 are loc în iunie. Se caută proiecte pentru finanțare

timotion

Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura lansează apelul de proiecte pentru cea de-a șaptea ediție Timotion. Aceasta are loc în 6 iunie și vor fi finanțate 11 proiecte pentru comunitate.

Timotion este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri și mișcare din zona de vest a țării. El își propune să inspire comunitatea locală să se implice în proiecte în folosul comunității. Ediția cu numărul șapte va avea loc în 6 iunie, iar ONG-urile și grupurile de inițiativă sunt așteptate să facă propuneri.

Pot fi depuse proiecte pentru rezolvarea unor probleme din comunitate, din domenii precum protecția animalelor, mediu, social, educație, sănătate, și care încurajează integrarea, colaborarea, spiritul civic, respectul față de mediu, diversitatea sau depășirea unor bariere sociale sau economice.

„Planificăm responsabil ediția Timotion din acest an. Invităm oamenii cu inițiativă să înscrie un proiect care să rezolve o problemă sau o nevoie identificată la nivelul comunității. Acum poate mai mult ca niciodată trebuie să fim solidari. Să simțim că nu suntem singuri și că facem parte dintr-o comunitate rezilientă”, spune Daniela Chesaru, director executiv la Fundația Comunitară Timișoara.

Ce proiecte se caută

La ediția din acest an vor fi finanțate 11 proiecte pentru comunitate, care se adresează strict beneficiarilor sau comunităților din județul Timiș. Aplicanții trebuie să țină cont de acest aspect și să verifice Ghidul aplicantului pentru eligibilitatea proiectului lor.

„După o creștere constantă de la an la an, Timotion a realizat în 2020 ceva ce puține evenimente recurente au reușit să facă: a supraviețuit, prin determinarea organizatorilor și fidelitatea comunității. Donațiile direcționate spre proiecte și participanții în mișcare au materializat una dintre cele mai neobișnuite ediții, dovadă că prin solidaritate suntem capabili de realizări neobișnuite”, afirmă, la rândul ei, Viktoria Cimerovici, vicepreședintele asociației Alergotura.

Formularul de aplicare, detalii complete despre eligibilitatea proiectelor și alte detalii se găsesc aici. Pot fi cerute informații și prin e-mail sau la numărul de telefon 0799-518.728.Propunerile de proiecte pot fi trimise până în 10 februarie, ora 23.59.

About Post Author