Timișul a rămas fără vaccinuri anti-Covid. Ajutorul a venit de la Brașov

vaccinuri

Apar efectele cantității mici de vaccinuri trimise până acum în vestul României. Timișul a rămas, marți, fără nicio doză, astfel că a fost trimisă de urgență o suplimentare de la Brașov. Luni, transportul de vaccinuri Pfizer nu a putut ajunge în România, din cauza vremii rele din Germania.

În Timiș nu s-au mai găsit, marți, doze de vaccin anti-Covid. Ajutorul de urgență a venit de la Brașov, de unde au fost trimise 239 de flacoane de ser Pfizer BioNTech. „De dimineață, din păcate, nu ne-a mai rămas niciun vaccin pentru orele 8. Ni s-a promis că trebuie în cel mai scurt timp să ajungă dozele. Pacienții care au fost programați vor fi vaccinați în cel mai scurt timp posibil, în momentul în care vor veni vaccinurile”, explică Raluca Lup, de la centrul de vaccinare din Ghiroda.

Vaccinurile au ajuns după ora 9 în Timiș și au fost împărțite, în funcție de cereri, la centrele din județ. La Ghiroda erau programate 74 de persoane pentru rapel, iar la Iulius Mall, 120 de persoane pentru rapel și 26 pentru prima doză. Fiecare flacon de vaccin are șase doze, astfel că ar fi ser pentru vaccinarea a 1.434 de oameni.

La centrul regional de vaccinare din Timișoara trebuie să vină, marți, o nouă tranșă de ser. A opta tranșă era programată în România luni, dar, din cauza vremii proaste in Germania, au fost întârzieri în livrare. La Timișoara ar trebui să ajungă, pentru cele patru județe din vest, 11.700 de doze. Cu o singură excepție, în celelalte șapte tranșe anterioare, aici a fost repartizat cel mai mic număr. Marți a răma fără vaccin și județul Arad..