Timișoara la cutie ajunge în Fabric. Cu Palatul Neptun, Palatul Ștefania și Palatul Mercur

Timișoara la cutie

La un an de la lansarea „Timișoara la cutie – Cetate”, acum, la început de decembrie, apare a doua cutie dedicată unui cartier. De această dată, este vorba despre Fabric. Vor fi mai multe evenimente dedicate acestui proiect.

„Timișoara la cutie – cartierul Fabric” cuprinde planșele a trei din cele mai frumoase clădiri ale acestuia: Palatul Neptun, Palatul Ștefania și Palatul Mercur, cu miniaturi 3D și cărți poștale, toate desenate de ilustratorul Dan Ungureanu.

Lansarea oficială este programată joi, 9 decembrie, de la ora 11, în Piața Traian. Sunt invitați cei de la Cetățean de Traian, dar și reprezentanții Biroului de coordonare pentru reabilitarea clădirilor istorice.

Vineri, 10 decembrie, cu mic, cu mare, sunteți așteptați la un atelier gratuit de construit machete, care va avea loc la AM/PM din Piața Traian. „Vom povesti despre istoria și arhitectura Palatului Neptun, Palatului Ștefania și Palatului Mercur, dar și despre povestea cartierului Fabric, în timp ce vom construi miniatura Palatului Mercur. Vom colora cărți poștale cu cele 3 clădiri noi”, spun cei de la „Timișoara la cutie”.

Tot în Piața Traian, vă veți putea bucura și de 10 Seri de TraIARNĂ, la Târgul de Crăciun organizat în Fabric. Detalii despre Seri de TraIARNĂ, aici.

Sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 11, e programat un tur al cartierului Fabric, cu Alexandra Irimia de la TimisoaraTourGuide și Breasla Ghizilor. Veți afla de ce spuneau timișorenii că toate lucrurile bune veneau din Fabric, dar și povestea câtorva dintre cele mai importante premiere timișorene, a vechilor comunități etnice din cartier și a îndeletnicirilor lor. Participarea la tur se face doar în baza înscrierii și a mailului de confirmare primit de la Breasla Ghizilor.

About Post Author