Timișoara, în topul orașelor de vizitat în 2021. The Independent: Poate n-ați auzit de acest oraș

timișoara

Timișoara este, alături de alte opt orașe din Europa, una dintre recomandările jurnaliștilor de la The Independent pentru anul 2021. E momentul perfect, spun aceștia, pentru descoperirea unor noi destinații, mai puțin bătute de turiști până acum.

Turismul abia își trage sufletul, după un an de pandemie și distanțare, iar orașele sunt, poate, ultimele locuri la care te gândești acum, în perspectiva unei călătorii, într-un viitor incert. Și… totuși, pentru că multă lume caută acum plajele sau munții, orașele pot un refugiu perfect.

Jurnaliștii de la The Independent au ales nouă orașe secundare din Europa, pe care le recomandă călătorilor. Sunt din Spania, Croația, Finlanda, Portugalia, Polonia, Franța, irlanda și România.

Pe lista jurnaliștilor britanici sunt Jerez de la Frontera (Spania), Rijeka (Croația), Wroclaw (Polonia), Sète (Franța), Lahti (Finlanda), Düsseldorf, (Germania), Cork (Irlanda), Braga (Portugalia) și Timișoara (România). Toate, cunoscute, dar aflate, totuși, în afara rutelor majore ale turiștilor. Rijeka, Wroclaw, Lahti și Timișoara au în comun și altceva: au fost sau vor fi Capitale Europene ale Culturii.

„Poate că nu ați auzit până acum de cel mai mare oraș din vestul România – dar și asta face parte din farmecul său. Timișoara, aflată pe malul râului Bega, este numită uneori «Mica Vienă», grație arhitecturii sale în stilul Secession, istoriei sale bogate și mixului de culturi care au marcat acest oraș. Urmele romanilor, ale tătarilor, turcilor, austriecilor și nemților pot fi regăsite toate în stilul acestui oraș. Timișoara găzduiește deja o mulțime de evenimente muzicale și teatrale, dar oferta culturală va crește cu siguranță în următorii doi ani care vor pregăti Capitala Culturală”, notează The Independent.Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023.