Timișoara are cel mai fluent trafic și e și foarte puțin poluată. Așa spune primarul

infringement

Se văd tare bine lucrurile dinspre CD Loga 1. Primarul Timișoarei este convins că traficul e fluent și nici aerul nu e așa de greu respirabil, cum susțin „unii”. Nicolae Robu îi trimite pe contestatari să verifice aceleași măsurători care, acum câteva săptămâni, indicau un adevărat dezastru în Calea Șagului.

La jumătatea lunii octombrie, măsurătorile stațiilor din Timișoara care fac parte din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA) indicau date îngrijorătoare. Din cele cinci stații, doar una era în zona „verde”. Restul variau între „foarte rău” și „rău”. Cel mai rău – adică „foarte rău”, în termeni oficiali – a fost la stația TM-1, în Calea Șagului. De atunci, situația s-a îmbunătățit și măcar a dispărut pâcla care a plutit deasupra Timișoarei zile la rând.

Timișoara nu este un oraș poluat

Acum, primarul Nicolae Robu îi trimite pe cei care susțin că în orașul de pe Bega este poluare exact pe site-ul oficial al RNMCA. Nu de alta, dar să vadă ce bine e! „Măsurători obiective arată că în Timișoara nu-i deloc așa rău aerul (…) Sunt acele măsurători oficiale, făcute cu stații validate de Comisia Europeană și incluse în sistemul european de monitorizare a calității aerului (…) Veți vedea că nu stăm rău. Să nu mă înțelegeți greșit, să nu văd iar răstălmăciri… Spun răspicat: nu sunt mulțumit de calitatea aerului, aș vrea să avem aici un aer impecabil de curat, pe cât se poate în condiții de oraș. Se poate mult mai bine decât e acum. Dar nici nu este corect să prezentăm Timișoara ca un oraș poluat, când, de fapt, nu e așa. Între orașele mari ale României, este orașul cu aerul cel mai bun (…) Mă uit foarte frecvent să văd cum stăm, pentru că acele stații dau măsurători pe care nu le putem contesta”, a declarat edilul șef.

Duminică dimineață, spre exemplu, stațiile 1 și 4, din Calea Șagului, respectiv Bd. Rebreanu, erau în zona „verde”. TM-2, aflată în curtea Liceului Pedagogic, indica o calitate medie a aereului, iar TM-5, pe Calea Aradului, indica „rău”.

Nu avem probleme în trafic

Potrivit primarului Robu, la acest aer curat – evident, curat în condiții de oraș – a contribuit și… sistemul de management al traficului. Mai exact, „pădurea” de semafoare de pe străzi, care a făcut ca traficul să se desfășoare mult mai bine. „Semafoarele atât de hulite au făcut ca Timișoara să aibă cel mai fluent trafic. Unii nici acum nu vor să accepte ideea asta. Îi deranjează că și acest proiect a fost o reușită. Măsurători obiective arată asta. Cine nu crede să se uite”, a conchis edilul șef.

About Post Author