The Distinguished Gentleman’s Ride. Motocicliști la costum, într-o paradă aparte / FOTO

Evenimentul „The Distinguished Gentleman’s Ride” a ajuns, în Timișoara, la ediția a cincea. Veți putea admira, duminică, motocicliști mai… altfel, într-o tură care își propune să combată deoopotrivă un stereotip și să atragă atenția unor probleme de sănătate.

Timișoara este, din 2018, a parte a acestui eveniment mondial. Acesta își propune să atragă atenția comunității asupra cancerului de prostată și a bolilor mentale la bărbați. DGR dorește conștientizarea acestor boli și prevenirea lor, printr-un îndemn la consultații medicale periodice. Sunt maladii conexe și, potrivit unor statistici, de exemplu, 510.000 de bărbați se sinucid zilnic la nivel global.

Înființată în anul 2012, în Sydney, tura „The Distinguished Gentleman’s Ride” a strâns până acum 32 milioane de dolari pentru sănătatea masculină. În 2022, ținta este de a colecta șase milioane de dolari la nivel mondial.

Sursa de inspirație pentru Distinguished Gentlemen’s Ride a fost o fotografie a lui Don Draper, personajul principal din serialul „Mad Men”, pe o motocicletă clasică, purtând un costum elegant. Inițiatorul mișcării, Mark Hawwa, s-a gândit că o cursă tematică ar fi o modalitate excelentă de a combate stereotipul foarte des întâlnit al bărbaților pe motociclete.

La Timișoara, la edițiile de până acum, au participat 325 de motocicliști, care au adunat, în scop caritabil, aproape 27.000 de euro. Partenerii globali ai acestui eveniment sunt The Movember Foundation, Triumph Motorcycles și Belstaff.

Participanții din acest an pot fi admirați duminică, 22 mai, între orele 14,30-16, în Piata Unirii, în fața Domului-Catolic.