Test în coaliție. Ben-Oni Ardelean cere demiterea ministrului Vlad Voiculescu

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean îi solicită premierului Florin Cîțu demiterea „de urgență” a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Totul, din cauza situației de la Spitalul Foișor, din București.

ben-oni ardelean

Spitalul Foișor, specializat în ortopedie, va deveni spital Covid-19. Mutarea pacienților a fost însă un adevărat haos, cu oameni scoși noaptea pe targă sau în cărucioare. Spitalul Foişor are 21 de paturi ATI şi 200 de paturi cu oxigen, din care aproape jumătate ar putea fi folosite pentru patologie Covid.

Vineri, în spital erau peste 90 de pacienți, din care 65 fuseseră operați și au fost externați. Alți 25 de pacienți care necesitau operație au fost reprogramați, iar 13 oameni care necesitau operații de urgență au fost transferați la spitale din București. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, spune că ordinul de evacuare s-a dat vineri dimineață, dar că managerul spitalului s-a opus și a fost nevoie de explicații suplimentare. În 2 aprilie, conducerea Spitalului Foișor ar fi anunțat Ministerul Sănătății că unitatea sanitară nu îndeplinește criteriile pentru a deveni spital Covid.

Ben-Oni Ardelean: „Vom face un bine pacienților”

Scandalul iscat în acest caz duce și la un prim șoc în coaliția de guvermare. Unul pe față, de această dată. Fără menajamente. Deputatul PNL de Timiș Ben-Oni Ardelean îi cere premierului Florin Cîțu să-l demită pe Vlad Voiculescu.

„În calitate de vicepreședinte al Partidului Național Liberal, voi solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Național, demiterea de urgență a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Tot circul, bâlbâiala și bătaia de joc la adresa pacienților de la Spitalul Foișor a umplut paharul. Pacienții cu diferite boli nu mai pot fi ignorați și dați la o parte în detrimentul pacienților infectați cu Covid (…) Ministrul Sănătății este direct răspunzător de trauma trăită de pacienții evacuați, avizând propunerea DSU (…) Este clar pentru toată lumea că domnul Voiculescu este depășit de situație, iar astfel vom face un bine atât lui, cât și pacienților din România”, transmite Ardelean.

About Post Author