Terminalul Schengen al Aeroportului Internațional Timișoara, inaugurat în 29 martie

Pasagerii care vor pleca, din 29 martie, pe cursele externe de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara o vor face prin noul terminal, construit pe o suprafaţă de 12.000 metri pătrați. Acesta are șase filtre de securitate, opt porți de îmbarcare, 18 ghişee check-in şi șase porţi de scanare automată a documentelor.

„Aeroportul Internaţional Timişoara «Traian Vuia» a derulat în ultimii doi ani un proiect prin care a fost materializată cea mai importantă investiţie din istoria instituţiei, noul terminal de plecări externe. Impunătoarea aerogară a fost realizată cu aportul semnificativ al Ministerului Transporturilor, bugetul de 40 de milioane de euro fiind asigurat cu finanțare europeană prin programul POIM, fonduri guvernamentale și din bugetul propriu al aeroportului. Intrarea României în Schengen a condus la reorganizarea fluxurilor de plecări/sosiri, motiv pentru care denumirea noului terminal s-a transformat din Terminal de Plecări Externe în Terminal de Plecări Schengen”, au transmis reprezentanţii AIT.

Noul terminal unde vor funcționa și spații comerciale sau cafenele va fi inaugurat, așadar, în 29 martie, la eveniment fiind așteptat și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Lucrările la terminalul de plecări curse externe al AIT au fost făcute de asocierea SC Concelex SRL (lider de asociere) – SC Concelex Engineering SRL – SC Concrete&Design Solution SRL – SC Metroul SA. Valoarea proiectului, cu tot cu dotări, este de peste 187 milioane de lei, cu TVA. Din această sumă, 93,6 milioane sunt fonduri nerambursabile, prin programul POIM 2014-2020. Dotările sunt achiziționate pe un contract separat.

Cu două terminale moderne, de plecări și sosiri externe, ce lipsește de la AIT? Simplu: un număr mai mare de curse și companii care să le opereze. Din 16-17 martie, WizzAir reia totuși cursele cătr Bari, Bologna, Veneția – Treviso, Roma, Karlsruhe și Madrid.

About Post Author