20 ianuarie 2021

Terminal de plecări externe de aproape 40 de milioane de euro, la Aeroportul Timișoara

terminal

Aeroportul Internaţional Timişoara va avea un terminal nou de plecări curse externe, finanţat din bani europeni. El se va adăuga celui pentru sosiri, aflat în construcție.

Peste 184,5 de milioane de lei, cea mai mare parte din sumă din Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM, va costa construirea, la Aeroportul Internaţional Timişoara, a unui nou terminal pentru plecări curse externe. Hotărârea de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi investiției a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Mă bucur să fiu semnatarul unei hotărâri de guvern atât de importante pentru dezvoltarea Timișoarei și a Aeroportului Internațional Timișoara. În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 737/2020 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții «Terminal plecări curse externe» la Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia. Aprobarea acesteia garantează existența surselor de finanțare pentru obiectivul de investiții”, spune Cătălin Iapă, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Noul terminal va avea o suprafață desfășurată de 12.000 metri pătrați. Va exista un sistem complet de control de securitate pasageri și bagaje, 18 ghișee de check-in, șase cabine pentru poliția de frontieră și șase porți automate de scanare documente. Durata de realizare a investiției este de 36 de luni, din care 24 de luni pentru execuție. Lucrarea urmează să fie scoasă la licitație. Banii vin atât prin POIM, cât și de la bugetul de stat, respectiv din veniturile aeroportului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: