Terenuri de sport noi, la două școli din Timișoara. Cu bani de la Fundația Comunitară

sport

Elevii de la Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” și Școala Gimnazială nr. 27 vor face din această toamnă mișcare în condiții mai bune. Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară Timișoara, și-a ales câștigătorii acestui an.

Valoarea totală a fondului de finanțare este de 210.000 lei, la Timișoara. Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor și vizează proiecte de investiții care fac sportul mai ușor de practicat în școli și licee. Programul este la a doua ediție în Timișoara, anul trecut fiind reabilitate terenuri și săli de sport de la patru școli din oraș.

Au fosst șase proiecte depuse, din care au fost selectate la finanțare Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” și Școala Gimnazială nr. 27. La Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” va fi refăcut terenul de sport, aflat într-o stare de degradare accentuată. Proiectul a fost depus de asociația de părinți a școlii. Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a decis să depună un proiect pentru a veni în sprijinul copiilor care fac baschet de performanță la Școala Gimnazială nr. 27. Aici va fi construit un teren de baschet.

Valoarea totală a investițiilor în cele două școli este de 272.470 lei, din care 210.000 de lei vor fi acoperite prin program, iar restul sumei va fi asigurată de aplicanți din fonduri proprii sau alte fonduri atrase. Lucrările vor fi finalizate la ambele școli până în noiembrie 2023.

Programul „Sportul pentru toți” se află la a treia ediție în București și Brașov, la a doua ediție în Timișoara și la prima ediție, în Prahova.

Pentru mai multe detalii, vizitați

About Post Author