Terasa Boss a pierdut în prima instanță în fața Primăriei Timișoara. Decizia de demolare nu e suspendată

terasa boss

Primul proprietar de terasă de pe malul Begăi care a contestat decizia de demolare emisă de Primăria Timișoara a pierdut în instanță. Sentința nu e definitivă și, foarte probabil, este prima dintr-un șir al cărui capăt ar putea fi atins în ani.

Primăria Timișoara a câștigat în primă instanță împotriva reprezentanților terasei Boss, pentru care există o decizie de demolare, pentru că ar ocupa ilegal domeniul public. M Box Security Serv SRL și Adria SRL au cerut, în 19 mai, suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz. După șase zile, Tribunalul Timiș a respins cererea reclamanților. Primăria Timișoara a câștigat astfel în primă instanță.

„Am primit un semnal excelent că lupta noastră pentru a recupera patrimoniul orașului nu e de prisos. Este și un semnal excelent pentru cei care au muncit ani de zile să poată deschide o afacere în vreme ce șmecherii au găsit mereu alte căi neconcurențiale. Sunt conștient că urmează o luptă lungă, că acesta e doar începutul, dar vreau să-i asigur pe timișoreni că vom merge până la capăt”, a transmis primarul Fritz.

Primăria Timișoara a început, în 2022, o analiză a situației terenurilor de pe malul Bega și zona Stadion. Această analiză a arătat că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara sunt, de mulți ani, ocupați ilegal. Prin dispozițiile emise, firmele care ocupă aceste terenuri sunt obligate să își desființeze construcțiile ridicate. În caz de refuz, primăria va efectua demolările și va imputa costurile aferente.

Decizia Tribunalului Timiș poate fi atacată prin recurs de cei de la Boss. Urmează, foarte probabil, și alte procese.

About Post Author