16 ianuarie 2021

Teatrul German începe noua stagiune

teatrul german

Teatrul German de Stat Timișoara își deschide și el sala de spectacole. Noua stagiune începe cu două reprezentații jucate pe scenă, dar și cu o transmisiune live pe Facebook, a unui spectacol de dans special.

Primul spectacol jucat în noua stagiune a Teatrului German este „Jurnal de România. Timișoara”, regizat de Carmen Lidia Vidu. E programat sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 19,30, și este un proiect multidisciplinar care reunește filmul, fotografia și teatrul. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor. Rolul lor este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, orașul ne modelează și ne transformă. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe  experiențele de viață ale actrițelor. Biletele se găsesc aici.

Citește și: Ioana Iacob, noul director al Teatrului German Timișoara

Tot în 24 septembrie 2020, de la ora 19,30, dar pe Facebook, Teatrul German va transmite online spectacolul de dans contemporan Connecting Pleasures. Este un concept Lavinia Urcan și Beatrice Tudor, producție Unfold Motion, parte a unui turneu național. „Connecting Pleasures a pornit ca o cercetare subiectivă asupra plăcerii, așa cum este percepută în mod individual de fiecare. Intervievând diferiți oameni, am colectat idei cu care am jonglat pe parcursul procesului de lucru, lăsând corpurile să preia și să prelucreze informația”, spun inițiatoarele.

Miercuri, 28 septembrie, de la ora 19,30, se joacă „În umbra uitării”, în regia Simonei Vintilă. Este o piesă despre dezvăluiri dureroase, despre dragoste și suferință, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul pe care îl produce boala Alzheimer în viața unei familii. Caracterul autobiografic îi conferă o tușă sinceră a ravagiilor pe care această maladie le provoacă. Bilete, aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: