Teatrul Cetății continuă. Despre Erendira, abuz și lumea în care trăim

erendira

foto: Bujor Popa

Compania de teatru independent Arte-Factum și Centrul de Cultură și Artă continuă proiectul Teatrul Cetății. Al treilea spectacol este „Eréndira&bună-sa/replayed”, inspirat din scrierile lui Gabriel García Márquez.

Producția „Eréndira&bună-sa/replayed” propune, spun cei de la Arte-Factum, subiecte acute, sensibile, vulnerabile, ale lumii contemporane.

„Încercăm să vorbim asumat și sincer despre abuz și traumă, despre cât și cum implici în practica teatrală experiențe personale traumatizante, despre condiția actorului tânăr și puterea lui de a discerne între realitate și «trăirism». Vorbim despre una dintre cele mai monstruoase forme despre abuz, căci, dincolo de ficțiunea genială care ne-a inspirat, exploatarea sexuală a unei copile este o devianță atroce a lumii actuale”, explică regizorul Levente Kocsárdi.

Distribuția acestei noi versiuni a spectacolului îi include pe actorii Aida Olaru, Iulia Ioana, Teodor Cauș, Bálint Előd (debut de rol), Flavius Ichim, Alexandru Popescu. Scenografia este semnată de M.C Donici, coregrafia, de Alin Radu, video artist este Olimpiu Vuia, iar de dramaturgie și adaptare s-a ocupat Simona Donici.

La final, publicul este invitat la o sesiune Q&A despre temele spectacolului. Aceasta va fi moderată de psihologul Mircea Dragu. Spectacolul are loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 19, în Studioul Franciscan, pe strada Ungureanu 1.

About Post Author