Târgul de Paști, deschis oficial în 31 martie. Va fi și în Piața Traian

târg de paști

Târgul de Paști, ajuns la ediția cu numărul 15, se deschide în centrul Timișoarei peste exact două săptămâni, în 31 martie. ziua când catolicii sărbătoresc Învierea Domnului. Din 20 aprilie va fi deschisă și „secțiunea” din Fabric.

Târgul de Paști 2024 are loc în perioada 31 martie – 6 mai, în Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe. Deschiderea oficială va fi chiar în ziua în care comunitata catolică din întreaga lume celebrează Învierea Domnului. În intervalul 20 aprilie – 6 mai, și în Piața Traian va fi amenajată o zonă comercială. În niciuna dintre piețe nu va fi percepută taxă de participare, comercianții urmând să achite doar taxa de ocupare a domeniului public la PMT și contravaloarea curentului electric consumat.

Curioșii vor putea găsi la căsuțele de la târg produse handmade și de artă meșteșugărească, ouă încondeiate, icoane pe sticlă și lemn, sculpturi în lemn și piatră, aranjamente florale, obiecte decorative, dar și pască, cozonac, kurtos, plăcinte, langoși, clătite, prăjituri, dulcețuri și siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, înghețată, preparate fast-food etc.

Programul Târgului de Paști include Alaiul Primăverii, teatru și proiecții de filme pentru copii, activități și ateliere pentru a stârni imaginația celor mici, dans și spectacole live cu Ansamblul „Timișul”, Teatrul Merlin, Alexandra Ungureanu sau Marius Mihalache. De 1 mai va fi organizată o seară spcială de „picnic și film”.

În Duminica Floriilor vor fi pregătite, transmit cei de la Casa de Cultură, „noi surprize înmiresmate”.

About Post Author