Târg tradițional în Piața Traian, cu foișoare și ii. Mici și grătare, doar la ocazii speciale

Piața Traian

Târgul de vară din Piața Traian se face, dar fără terase cu mici și bere. Va avea însă scenă pentru concerte de muzică populară, iar vânzătorii de cârnați, murături și miere vor purta… ii. Primarul Timișoarei crede că va fi un succes,

Consilierii locali au votat, joi, propunerea lui Ionuț Nasleu, directorul Piețe SA, de înființare a unui târg de vară cu produse tradiționale. Acesta va funcționa după un orar, care va fi stabilit ulterior, în Piața Traian. Inițial, în anexa proiectului era precizat că acolo pot fi vândute produse meșteșugărești, cârnați, șuncă, slănină, cașcaval, brânză în burduf, produse de pâine, panificație și patiserie, vin, flori și preparate gătite la grătar.

Mici în Piața Traian? Numai câteodată

Liberalul Ștefan Sandu a propus un amendament căruia acolo să poată fi vândute și miere și produse apicole, dar și murături sau dulcețuri. Foarte important, Sandu a cerut ca preparatele la grătar să poată fi pregătite la târg numai în momentul în care primăria va organiza acolo evenimente speciale. A Proiectul a trecut cu aceste completări.

Citește și: Ionuț Nasleu „vitalizează” Piața Traian. Cu slănină, flori, cârnați și grătare

Târgul ar urma să fie deschis chiar în această vară, dar nu se cunoaște o dată anume. Până atunci, SC Piețe SA trebuie să se ocupe de… logistică. „Eu vreau să fie un punct de atracție turistică. Să vină grupuri de turiști, să guste produsele tradiționale, să cumpere suveniruri. Cumpărăm căsuțe. Inițial aș vrea să avem zece căsuțe și două foișoare, să stea oamenii. Va fi și o mică scenă acolo, pentru mici spectacole, să fie muzică populară. Vreau să fac Roadele Toamnei, Festivalul Lubeniței, depinde de idei”, spune Ionuț Nasleu,

Nasleu mai are o condiție pentru comercianți: prin regulamentul de funcționare al târgului, aceștia vor fi obligați să poarte… costume populare! Dacă nu se poate unul complet, măcar o ie.

Primarul Nicolae Robu e încântat de idee și promite că acolo nu vor apărea terase cu mici și bere. „Eu zic că este o idee foarte bună, practica va dovedi. Redăm viață urbană, civilizată… nici într-un caz nu vom avea terase cu mici și bere. Nici într-un caz. Numai la festivaluri, numai la evenimente. Cei de la Piețe vor stabili programul și se vor adapta și cererii. Vă garantez că nu vor fi terase”, ne-a declarat Robu.

About Post Author