Tabără de Robotică la UVT, cu 150 de participanți din toată țara

robotică

sursa foto: Unsplash / Marília Castelli

Timișoara va deveni capitala românească a roboticii. 150 de copii vor participa la ediția a cincea a Taberei de Robotică UVT Open Robotics Intelligent Grid.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Vest, alături de echipa de robotică CSH din cadrul Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva”, tema fiind „The future city of tomorrow”. Competiția are loc în intervalul 6 – 10 septembrie. Vor fi organizate workshopuri și un concurs unde cele șase echipe vor prezenta abilitățile unor roboți pe care îi vor crea în cadrul taberei.

Tinerii, membri ai echipelor de robotică din licee din întreaga țară, se vor implica activ în pregătirea de workshop-uri și competiții pe echipe, alături de voluntari. Timp de 48 de ore, acești tineri talentați își vor pune imaginația și priceperea în construirea de roboți care urmează să se încadreze în tema specificată.

„Competițiile de robotică sunt o invitație deschisă, adresată cu precădere tinerilor liceeni, pentru a-și proba creativitatea și inventivitatea în construirea noilor roboți, funcționali și deplin versatili. Proiectul Taberei de Robotică Open Robotics Intelligent Grid a evoluat și s-a dezvoltat organic, datorită pasiunii speciale pe care participanții o au pentru lumea roboticii. Publicul timișorean va avea ocazia să admire din nou precizia și ingeniozitata cu care echipele participante își vor conduce roboții, în cadrul competiției desfășurată pe parcursul zilei de 9 septembrie. Vă așteptăm la UVT, în seara aceleiași zile, pentru o ceremonie de premiere”, spune rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea.

Sâmbătă, 9 septembrie, începând cu ora 10, competiția va avea loc la etajul Iulius Mall. Fiecare echipă va susține 6 meciuri, având oportunitatea de a demonstra abilitățile roboților pe care i-a creat pe parcursul taberei. Ceremonia de premiere va avea loc la Universitatea de Vest, tot sâmbătă, la ora 19,30.

About Post Author