Super Construct lărgește drumul spre aeroport. Trebuie să fie gata până la sfârșitul lui 2020

aeroport

Dacă totul merge bine, până la finele anului, ar trebui să putem merge pe patru benzi spre aeroport. Măcar parțial. CJ Timiș a semnat, luni, contractul pentru DJ 609D, care leagă șoseaua de centură a Timișoarei, de aeroport.

„Câștigătorul acestui contract este Super Construct SRL. Semnăm acest contract. Lucrările vor include, pe lângă lărgirea la patru benzi a drumului, și iluminat public, lucrări de siguranță a traficului, dar și piste de biciclete pe tronsonul drumului județean. Sunt lucrări complexe, care includ amenajarea a două intersecții, dar și relocarea canalului ANIF”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș. Județul va plăti 13,4 milioane de lei, cu TVA. În bugetul pe 2020, lucrarea are prevăzută suma de 11,3 milioane de lei prin PNDL, iar restul sunt din bani proprii. DJ 609D leagă șoseaua de centură a Timișoarei de aeroport, pe un tronson de 2,5 kilometri.

Licitația pentru execuția acestei lucrări a fost lansată exact în 14 februarie 2019. Ofertele au fost depuse până în 6 martie 2019. Au fost trei: Porr Construct SRL – AHM Smartel SRL – Vimato SRL – Cons Electrificarea Instal SRL, Super Construct SRL – Las Prom SRL – Backup Technology SRL – Electroechipament Industrial SRL și Strabag SRL – AHM Smartel SRL – Trans Ar Trust Instalații SA. Suma maximă oferită de CJ a fost de 15,5 milioane de lei, cu TVA, adică aproximativ 3,25 milioane de euro.

Șantierul este estimat să dureze 8 luni, astfel că, teoretic, până la finele anului, ar trebui să mergem pe patru benzi spre aeroport. Proiectul privind această investiție a fost aprobat de plenul CJ în 2014. Este vorba despre DJ 609D, care leagă șoseaua de centură a Timișoarei de aeroport, care va fi lărgit la patru benzi. Pe acest tronson de 2,5 kilometri se vor realiza și piste de biciclete.

About Post Author