Sucuri și bere puse la fiert. Magazin Profi, „taxat” cu aproape 14.000 de euro de OPC / FOTO

profi

sursa foto: OPC Timiș

Angajații unui supermarket Profi din Peciu Nou au „uitat” să facă curat în zona de mâncare gătită, dar și să depoziteze produsele altundeva decât în soare. Cei de la OPC au dat amenzi și au oprit de la vânzare marfă de aproape 14.000 de euro.

Un control al Protecției Consumatorilor la un magazin Profi din Peciu Nou a scos la iveală condiții deplorabile de păstrare a unor produse. Baxuri întregi de apă și băuturi răcoritoare erau lăsate pus și simplu în soare, la temperaturi care, în unele zone, nici nu puteau fi măsurate.

„Produsele erau însoțite de recomandările producătorului, de a se păstra la loc uscat și răcoros, în spații uscate curate și bine aerisite, ferite de razele solare, la temperatură de maximum 25 grade Celsius. Au fost identificate și în magazin produse cu semne vizibile de nerespectate a condițiilor de depozitare, cu partea superioară «transpirată» în interiorul ambalajului sigilat, sau pachete încinse”, explică Mihai Alin Gubandru, comisar șef CJPC Timiș.

Nici în zona în care se vindea mâncare gătită lucrurile nu stăteau mai bine. Spațiile nu erau igienizate și nu era respectată temperatura minimă stabilită pentru masa caldă.

Au fost dat două amenzi în valoare totală de 40.000 lei. „Acestora li se adaugă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe în valoare de 28.600 lei”, mai spune Gubandru. De asemenea, a fost oprită activitatea în zona Gastro, până la remedierea deficiențelor.

About Post Author