Sub acoperire. În numele dreptății, un thriller jurnalistic sub semnătura unui polițist-scriitor

george moisi

Polițistul scriitor George Moisi își lansează sâmbătă noul roman. Este vorba despre ceea ce autorul numește un thriller jurnalistic, intitulat „Sub acoperire. În numele dreptății” și desfășurat pe străzile din Timișoara.

Romanul „Sub acoperire. În numele dreptății” va fi lansat sâmbătă, 3 februarie, de la ora 13, la cafeneaua Nori Specialty Coffee, în zona Bălcescu. Este a treia carte care poartă semnătura lui George Moisi și a apărut la finalul anului 2023, la editura LiterPress Publishing din București. Invitat alături de autor la prezentarea cărții va fi poeta Anca Iațin.

George Moisi (n. 1991, Oradea) scrie din timpul liceului, iar primul roman publicat („Vapoarele morții”, ficțiune de război) a apărut în 2011, în timp ce era student la Jurnalism la UVT. În același an s-a decis să dvină polițist, așa că a urmat, până în 2014, cursurile Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București. În prezent, este ofițer al Poliției Judiciare.

După o pauză de 10 ani, în 2021 a publicat al doilea roman, „Registrul domnului Carvet”, un thriller polițist scris într-un stil cinematografic, iar acum a apărut „Sub acoperire. În numele dreptății”, care explorează ideea de dreptate pe străzile din Timișoara, într-un thriller jurnalistic palpitant.

„Există mai multe sinonime pentru dreptate. Uneori ea se numește justiție, alteori echitate, iar în unele împrejurări poartă numele de corectitudine. Dar ce trebuie să se întâmple pentru ca dreptatea să nu-și mai poată împăca explicațiile? Probabil că ea trebuie să fie rezultatul acțiunii unor oameni cu interpretări diferite. Timișoara. Un jurnalist de investigație. Un polițist pensionat. Un procuror general. Sensul dreptății este diferit pentru fiecare dintre ei și fiecare înțelege să facă dreptate în alt fel. Și totuși, dacă scopul este comun, de ce să nu colaboreze?, sună pe scurt povestea pe care sunteți invitați s-o descoperiți în paginile acestui roman.

About Post Author