Străzile de un milion de euro din zona Oituz nu pot intra în șantier. Fiindcă în zonă sunt alte lucrări

Una dintre cele mai ciudate lucrări pe care a insistat în ultimii ani Primăria Timișoara are șanse minime să fie pusă în practică în viitorul apropiat. Este vorba despre cele două străzi noi care ar trebui să apară în zona Oituz. Licitația de peste un milion de euro e câștigată.

Oituz - Popa Șapcă

Administrația Robu a insistat, începând din 2016, să găsească un constructor pentru amenajarea a două viitoare străzi din zona Oituz-Popa Șapcă. Au fost nu mai puțin de șase licitații, din care trei în 2020. În decembrie 2020, procedura a fost în sfârșit atribuită. A fost o singură ofertă la licitația pornită în iunie, la un preț maxim oferit de 5,9 milioane de lei, cu TVA, adică 1,2 milioane de euro.

De ce nu poate începe șantierul din zona Oituz

Asocierea Bauerhof Agrobanat (lider) – Strabag – Constructim SA – SC AVM Project Invest SRL a fost desemnată câștigătoare. Și totuși, șantierul nu va începe prea curând, pentru că în zonă se lucrează deja la campusul Lenau și ar trebui să înceapă încă o investiție a UVT. Viceprimarul Ruben Lațcău e categoric. „Nu am dat ordinul de începere. Nici nu am să-l dau anul acesta din simplul motiv că acolo sunt niște șantiere foarte mari. De exemplu, facem noi Lenau, face universitatea o sală sportivă, institutul de fizică. Dacă amenajăm un drum de deservire, va fi distrus total până când vor fi gata șantierele. Nu o să ne apucăm de el anul acesta. Problema e că licitația este adjudecată”, spune acesta.

Cele două străzi ar trebui făcute „în interiorul careului format din străzile Oituz și Popa Șapcă, respectiv Penitenciar și zona de blocuri de pe Calea Aradului”. Una va avea 276 metri, între Popa Șapcă și Intrarea Doinei, cu ieșire în Calea Al. I. Cuza. Cealaltă va avea 169 metri și va fi „amplasată pe direcţia nord-sud, racordându-se la sud la strada Oituz, iar la nord la Strada 1 (Strada 2)”.

About Post Author