Ștrandurile Heaven și Termal ar putea rămâne pe sec. Primăria vrea să le taie apa și curentul

heaven

sursa foto: ZHH Termal

Două faimoase ștranduri din Timișoara vor rămâne în curând… pe uscat. Ambele sunt în litigiu cu primăria, care a cerut debranșarea lor de la apă și energie electrică. Nici Heaven, nici Termal nu mai au contracte legale, iar proprietarii lor „refuză să predea locațiile”.

Ștrandurile Termal și Heaven se numără printre destinațiile preferate ale timișorenilor care vor să se răcorească pe timpul caniculei. Toate bune și frumoase, doar că ambele baze sportive nu ar trebui să mai funcționeze în spațiile primăriei. Contractele lor de închiriere au expirat demult și nu au mai fost reînnoite, iar municipalitatea nu pare să poată evacua societățile comerciale.

Viceprimarul Cosmin Tabără a decis să facă, în sfârșit, ceva concret. Mai exact, a trimis două adrese prin care solicită debranșarea celor două baze sportive de la apă rece și energie electrică.

„Ambele entități juridice ocupă fără titlu legal, locațiile menționate”

„Vă rugăm să procedați la debranșarea curentului electric al bazei sportive și de agrement SC Elaine SRL (ștrandul Heaven), situată în Timișoara, Aleea Ripensia nr. 40, și a SC GPG Company SRL (ștrandul Termal), situată în Timișoara, bd. Vasile Pârvan nr. 9, ambele entități juridice ocupând în prezent fără titlu legal, locațiile menționate”, se arată în adresa semnată de viceprimarul Cosmin Tabără. O solicitare identică a fost transmisă către Aquatim, pentru debranșare de la apă rece.

„Menționăm faptul că titlul legal, respectiv contractele de închiriere ale acestor entități juridice au expirat prin ajungere la termen. Primăria Municipiului Timișoara nu este de acord cu prelungirea contractelor de închiriere, iar chiriașii refuză să predea locațiile ocupate fără titlu legal (…) considerăm necesară măsura debranșării locațiilor de la energie electrică în scopul evitării acumulării de către chiriași a unor sume restante”, se precizează în adrese.

Zece procese a avut PMT cu Heaven

Vara trecută, Primăria Timișoara trimitea un comunicat în care afirma că SC Elaine SRL a fost amendată că avea activitate, deși nu avea acord de funcționare. „De asemenea, între anii 2015 și 2020, au existat 10 dosare pe rolurile instanței de judecată în care SC Elaine SRL a contestat procesele-verbale de constatare a diferitelor contravenții emise de Poliția Locală a Municipiului Timișoara. Nouă procese au fost câștigate, unul singur fiind pierdut pe viciu de procedură (…) Ne exprimăm speranța că instanțele de judecată, respectiv de anchetă își vor face datoria, pronunțând sentințe juste, ceea ce, în opinia noastră, în spețele menționate, ar însemna, implicit servirea interesului public”, scria în același comunicat.

Ștrandul a funcționat bine mersi toată vara trecută și funcționează și acum. În ceea ce privește baza de la Termal, proprietarii nu au plătit chirie în ultimii ani, datoriile ajungând la aproximativ opt milioane de lei.