Strada Fără Nume: poeți și muzicieni fac împreună artă, la Timișoara

strada fără nume

Strada Fără Nume este un proiect care își propune dezvoltarea abilităților de lectură publică ale tinerilor poeți români. Vor fi organizate ateliere educaționale interdisciplinare, spectacole și jam sessions cu poeți români, poeți și mentori din Europa.

15 poeți tineri din România, patru poeți străini cu experiență și trei muzicieni/instrumentiști locali vor petrece o săptămână în Timișoara și vor crea împreună spectacole de tipul „spoken word”. Ei vor lucra sub îndrumarea cunoscutului artist de spoken word din Marea Britanie,Chris Redmond, a muzicianului Pat Davey, ambii membri Tongue-Fu, și a lui Sorin Staicu (Despot), poet român premiat.

Cei 15 poeți români prezenți la acestă ediție Strada Fără Nume sunt Anastasia Fuioagă, Lena Chilari, Răzvan Țupa, Maria Rotaru, Teona Farmatu, Cora Butnaru, Lucian Brad, Silvia Grădinaru, Mădălina Căuneac, Tiberiu Neacșu, Alina Dumitrescu, Răzvan Omotă, Cristina Drăghici, Cosmin Perța, Cătălin Șuteu.

Proiectul Strada Fără Nume își are originea strâns legată de JazzTM, în cadrul căruia a fost scena de spoken word în anii 2018 și 2019. În 2020 a apărut evenimentul pilot JazzTM prezintă: Strada Fără Nume, punctul de plecare pentru dezvoltarea acestui sector. A doua ediție a proiectului Strada Fără Nume a avut loc în 2021.

În acest an, ca parte a proiectului, vor fi realizate zece materiale video, filmate pe străzile din Timișoara cu poeți străini din mai multe țări. Ele au rolul de a populariza această formă de artă, dar și de promovare a orașului la nivel internațional.

Accesul la Strada Fără Nume este gratuit, în limita locurilor disponibile pentru fiecare concert. Toate evenimentele destinate publicului larg au loc la Faber, în perioada 21 – 23 septembrie, cu începere de la ora 19.

About Post Author