Str. Mareșal Prezan se închide până înainte de Crăciun. Strabag i-a anunțat pe locuitorii din zonă

prezan

Nu mai au voie să parcheze și nici să circule cu mașinile pe strada Mareșal Constantin Prezan. I-a anunțat deja pe locuitorii din zonă firma care va face reabilitarea. Și STPT a transmis că schimbă traseul pe linia 15 troleibuz.

Încă din weekend, pe ușile de la intrarea din blocurile de pe strada Mareșal Prezan au apărut coli A4, cu un mesaj din partea firmei care va începe, în scurt timp, șantierul. „Vă rugăm să nu parcați pe partea carosabilă și trotuar deoarece se execută lucrări pentru modernizarea străzii Mareșal Constantin Prezan. Circulația autovehiculelor va fi interzis începând cu data de 6 iulie 2020 – 21 decembrie 2020. Vă mulțumim, Strabag SRL”, scrie pe acestea.

Șantierul prin care fosta stradă Lidia va fi lărgită, va avea două sensuri giratorii noi, trotuare și piste de biciclete, dar și spații verzi, trebuie să dureze, conform contractului, 16 luni. El urmează să înceapă în scurt timp, după predarea amplasamentului de către primărie.

Contractul dintre PMT și Strabag, alături de subcontractanții Tubular Tehno Sistem și Cons Electrificarea Instal, a fost semnat în luna mai. Prețul lucrării este de 41,7 milioane de lei, cu TVA, adică 8,6 milioane de euro. E mai puțin cu aproape un milion de euro față de ce estimase inițial PMT.

Tot de luni, 6 iulie, se schimbă și traseul pentru troleibuzele de pe linia 15. Acestea vor circula pe Calea Martirilor până la intersecția cu str. Apicultorilor, unde vor întoarce în sensul giratoriu (capătul liniei Expres 3).

UPDATE: Muncitorii de la Strabag s-au apucat de luni dimineață să decoperteze asfaltul. Într-o primă etapă se va lucra pe porțiunea Calea Martirilor 1989 – str. Uranus, care este închisă circulației. Șantierul începe cu rețelele edilitare: canalizare pluvială și menajeră, rețea de alimentare cu apă, rețea de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe drumul nou propus prin intermediul gurilor de scurgere proiectate, canal tehnic, sistem de iluminat public pentru circulația auto și pentru cea pietonală. În scurt timp, în zonă ar urma să intre în șantier și Bd. Sudului, dar încă este așteaptat avizul de mediu.

About Post Author