STPT va circula cu program redus. Între orele 9 și 15,30, o dată la 30 de minute

stpt

Mai puține mijloace de transport în comun pe străzile Timișoarei. Se va circula normal numai dimineața devreme și după-amiază. În rest, frecvența e o dată / jumătate de oră.

Se recomandă reducerea, pe cât posibil, a deplasărilor. Practica ne arată însă că pe străzi și în mijloacele de transport în comun predomină cei de vârsta a treia. Altfel spus, exact cei din categoria cea mai expusă infectării cu noul coronavirus. În Iași și București s-a luat deja măsura reducerii transportului în comun. Timișoara face același lucru. „Vom restricționa transportul public. Vom anunța astăzi cum vom face. Încasăm mult mai puțin decât de obicei și am acumula pierderi pe care n-am avea cum să le compensăm apoi”, a explicat, pentru știridetimișoara.ro, primarul Nicolae Robu.

Până să se decidă reduceri în transport în comun, STPT dezinfectează în fiecare zi parcul auto, dar și vaporașele, trotinetele și bicicletele. În plus, au fost montate dozatoare cu dezinfectant, în prima săptămână consumându-se 500 litri de soluție. De asemenea, de luni, 16 martie, accesul în troleibuze și autobuze nu se mai poate face decât pe ușile din spate.

O dată la jumătate de oră

Primarul Nicolae Robu a anunțat pe Facebook restricțiile. De joi, 19 martie, se va circula cu program după acum urmează:

în intervalele: 4.00-9.00 și 15.30-18.30 – program normal
în afara intervalelor 4.00-9.00 și 15.30-18.30 – o dată la jumătate de oră

„Cetățenii sunt rugați ca în această perioadă de pandemie, să-și minimizeze ieșirile în oraș și implicit călătoriile cu mijloacele de transport public, renunțând la orice ieșire neimportantă, la orice ieșire care poate fi amânată”, a notat edilul șef.

About Post Author