Științescu Timișoara 2020 așteaptă proiecte. Cum poți obține bani pentru educație altfel

științescu

Programul Științescu revine și în 2020. Orice echipă pasionată de științe și tehnologie poate depune proiecte pentru finanțare, până în 23 februarie.

Științescu Timișoara este un program al Fundației Comunitare, parte a unei rețele naționale. Fondul Științescu finanțează proiecte educative în domeniile STE@M (științe, tehnologie, inginerie, arte digitale, matematică). El este dedicat copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani, din județul Timiș.

Obiectivele programului sunt:

  • încurajarea pasiunii și carierelor în domeniile științelor și tehnologiei pentru cât mai mulți copii și tineri
  • stimularea creativității, a autonomiei și a implicării în crearea de conținut educațional a cât mai multor copii și tineri
    contribuția la dezvoltarea și diversificarea educației STE@M în școli, dar și în comunitate
  • încurajarea filantropiei și a voluntariatului, precum și consolidarea unei comunități locale de suporteri și oameni de acțiune pentru educația STE@M modernă.

La acest apel de proiecte se pot înscrie ONG-uri și diverse grupuri de inițiativă, formate din profesioniști pasionați, profesori, învățători, părinți și/sau tineri și școli de stat și școli private acreditate.

Ghidul de finanțare, grila de evaluare, formularul de propunere proiect și formularul de buget se găsesc aici.

În 2019, Științescu Timișoara a însemnat 14 proiecte, peste 5.000 copii și tineri implicați și peste 120 de mentori și voluntari.

About Post Author