Stadionul lego are constructor. Poate fi semnat contractul, poate începe proiectarea

lego

sursa foto: Bence Balla-Schottner / Unsplash

Nicio contestație, așa că există un câștigător la licitația pentru construirea stadionului lego. Contractul va reveni asocierii conduse de Tehnodomus, care a oferit un preț cu aproximativ șase milioane de lei mai mic decât maximul anunțat de primărie.

„A fost aleasă cea mai bună ofertă raportată la preț-calitate, conform prevederilor legale: societatea Tehnodomus S.A., împreună cu firmele din subantrepriză, la o valoare a contractului de 97,002 milioane de lei, plus TVA (121 milioane de lei, cu TVA, era maximul oferit de PMT – n.r.) Acum trebuie să trecem efectiv la treabă: semnarea contractului în scurt timp, realizarea proiectului, avizările care trebuie făcute și execuția propriu-zisă”, a anunțat, miercuri, pe Facebook, viceprimarul Cosmin Tabără. „Sper într-o colaborare constructivă între toți factorii care vor fi implicați, e nevoie de susținere la toate instituțiile. Să conștientizăm că suntem un oraș care nu are infrastructură sportivă, iar acum depinde exclusiv de noi să o facem”, a continuat acesta.

Primăria Timișoara a reluat, în septembrie 2022, a treia oară licitația pentru proiect tehnic și execuție la noul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului. Suma a ajuns la 121,68 milioane de lei cu TVA, din cauza creșterii prețurilor pe piața construcțiilor. Au fost primite patru oferte: de la Tehnodomus, PAB România, SSAB-AG și Kesz Construcții. Prima licitație a fost publicată în SEAP în decembrie 2021.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și va avea un număr minim de 9.000 de locuri. Lângă viitoarea arenă vor fi amenajate un parc cu loc de joacă și o parcare. Noua construcție va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Durata contractului este de 31 de luni, iar sursa de finanțare pentru această investiție este bugetul local. Tehnodomus este o firmă din Arad care, în 2021, a avut o cifră de afaceri de peste 47 milioane de lei și un număr mediu de angajați de 133. În bugetul pe anul în curs, primăria a prevăzut 10 milioane de lei pentru stadion.

About Post Author