Spitalul militar de campanie de la Timișoara e ridicat. Mai trebuie să vină aparatura / FOTO

spitalul militar

Spitalul militar de pe Stadionul CFR este aproape gata. Sunt montate corturile, au fost instalate paturile și au fost făcute racordurile la utilități. Urmează să fie adusă aparatura medicală și apoi se va face documentația pentru acreditare.

În mai puțin de o săptămână de când au început lucrările, reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr.Victor Popescu” Timișoar anunță finalizarea montării Sistemului modular medical de izolare și tratament (SMMIT). Practic, este vorba despre spitalul de campanie de pe Stadionul CFR, care va funcționa ca secție de boli infecțioase.

„Au fost instalate corturile în zona de izolare și carantinare, cu o capacitate de 120 de locuri, şi zona medicală principală, cu o capacitate de 52 de paturi, unde vor fi tratate cazuri ușoare și medii de COVID-19 și 4 paturi ATI. S-a finalizat şi racordarea sistemului modular medical la utilități (apa, canalizare, curent electric, telefonie fixă, cablu TV). În zona de izolare și carantinare au fost instalate paturile și au fost livrate televizoare și frigidere pentru toate corturile”, spune lt. medic Andra Podgoreanu, purtătorul de cuvânt al spitalului militar din Timișoara.

Urmează să fie asfaltate căile de rulare pentru personal și ambulanță. Au fost livrate, de asemenea, containerele de birouri, farmacie și pentru personalul administrativ. Mai trebuie ca la Timișoara să ajungă aparatura medicală, iar apoi să fie stabilite circuitele funcționale. Când toate acestea vor fi finalizate, se va întocmi documentația necesară pentru avizarea/acreditarea SMMIT.

About Post Author