24 octombrie 2020

Spitalul Județean se pregătește să redeschidă Zona Roșie. Va crește numărul de paturi ATI

spitalul județean

Cu peste 200 de cazuri noi de Covid în ultimele trei zile, Timișul ar putea ajunge în situația de a nu mai avea unde să interneze acești pacienți. Spitalul Județean Timișoara ia în calcul redeschiderea Zonei Roșii, care a funcționat, în primăvară, pe un etaj al Clinicii de Ortopedie.

Sâmbătă, 2 octombrie, în Timiș au fost anunțate 99 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. E recordul negativ de până acum, iar lucrurile ar putea continua pe același trend. În condițiile în care dr. Virgil Musta, de la „Victor Babeș”, anunță, de asemenea, o supraaglomerare pe secția ATI, Spitalul Județean se pregătește de reorganizare.

„Luăm deja în calcul redeschiderea Zonei Roșii, cu o capacitate de circa 66 de paturi din care 6 de ATI, mergând deci la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă dacă situația o impune”, spune dr. Raul Pătrașcu, managerul SCJUT.

În curtea Spitalului Județean a fost instalată, de acum câteva luni, o unitate mobilă ATI, trimisă la Timișoara prin SMURD. Una similară este funcțională și în curtea Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Fiecare dintre acestea are o capacitate de 12 locuri. Duminică, în Timiș, erau internați la Terapie Intensivă 17 pacienți cu Covid.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: