15 ianuarie 2021

Dr. Virgil Musta: Terapia Intensivă este plină, suntem la pragul între viață și moarte

covid

Dacă ritmul noilor îmbolnăviri se menține la fel de ridicat, există posibilitatea ca nici măcar cazurile grave să nu poată fi tratate în spitale. Este avertismentul medicului Virgil Musta.

„Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi-două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poți autoadministra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu”, spune dr. Virgil Musta.

Cel mai grav este că numărul de cazuri care au nevoie de terapie intensivă este în creștere accelerată. „Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, nu mai are unde să fie tratată. Suntem la pragul intre viață și moarte. Trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, mai susține șeful secției Boli Infecțioase de la „Babeș”.

Ultimele date oficiale arată că sâmbătă, în Timiș erau internați 158 pacienți cu coronavirus, din care 17 erau la Terapie Intensivă. Se înregistraseră, de vineri până sâmbătă, și cinci decese.

1 thought on “Dr. Virgil Musta: Terapia Intensivă este plină, suntem la pragul între viață și moarte

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: